A+A beurs

Van 5-8 november 2019 hebben we weer de A+A beurs bezocht. Dit is DE beurs voor professionals gericht op bedrijfskleding icm veiligheid en gezondheid. Deze beurs vindt om het jaar plaats in Düsseldorf en is de grootste beurs van Europa als het gaat om bedrijfskleding.

Trendwatching

Denley is met 3 collega’s afgereisd om de nieuwste trends en ontwikkelingen waar te nemen. Wat we vooraf al verwachten is dat de branche zich steeds meer gaat inzetten om milieuvriendelijker te produceren. Dit bleek ook de grootste ontwikkeling van dit moment te zijn. De ene fabrikant pakt het minder groots aan, maar zorgt dat enkele kledingstukken voorzien zijn van de benodigde certificeringen als okotex 100 en of GOTS. De andere pakt het groots aan en berekent de gehele foodprint per artikel.

Ontwikkelingen

Custom made kledinglijnen worden ook beperkter door de bewustwording wat voor vervuiling een verfproces met zich mee brengt. We verwachten dat een eigen pms kleur in de toekomst niet meer geleverd gaat worden, maar alleen kleur tinten. Het verfbad gaat geheel gewijzigd worden waardoor het alleen bij hele grote aantallen interessant kan zijn om de stof in te verven. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen als polyester en katoen. Deze zijn al eerder geverfd en kunnen daarom alleen op kleur geselecteerd worden. Harde pms kleuren zijn daardoor verleden tijd. Kleding zal hierdoor vaker gemêleerd zijn.

Een andere ontwikkeling is de 4 way stretch in kleding. In bovenkleding is dit minder van belang omdat deze kledingstukken al elastisch zijn. Maar in broeken, overalls en jassen wordt het nu ook toegepast. Hierdoor is de bewegingsvrijheid in de deze broeken ongeëvenaard. Wij zouden zelf met deze broeken de gehele dag op kantoor willen zitten. Opvallend bij Fristads is dat ze een kledinglijn hebben ontwikkeld die zijn tijd ver vooruit loopt. Denk hierbij aan pasvormen, materialen en de nieuwste mode trends. Deze lijn is zo gewaagd dat we niet verwachten dat hier veel vraag naar is. Echter kan men wel zien wat mogelijk is voor de meest trendy ZZP-ers. Deze lijn bestaat uit een legging met korte broek, long sleeve met hierover een sportieve sweater met korte mouwen. Ook zijn er joggingbroeken die alle eisen hebben van een goede werkbroek. Heel erg opvallend, waarschijnlijk gericht op de Scandinavische markt.

De ontwikkelingen binnen schoenen is wat minder maar ook hier zie je dat er goed omgegaan wordt met milieuvriendelijke materialen. Schoenen worden steeds lichter en zijn in sommige gevallen niet meer te onderscheiden van een traditionele sneaker of wandelschoen.

Een opvallende leverancier van bedrijfskleding is Santino. Zij hadden uitnodigingen verstuurd in kraftachtige dozen. Met hierin een houten visitekaartje, een bamboe usb stick met hun catalogus en een voucher. Deze voucher kan men op de stand inleveren om kans te maken op een houten fiets.

De stand had een bijpassende uitstraling en hing bomvol met hun nieuwe eco lijn gemaakt van bio katoen, bamboe en Gots gecertificeerde kleding. Ze deelde bamboe sokken uit en shirtjes gemaakt van onder andere bamboe. Voor hun vaste klanten hadden ze een actie bedacht dat ze met een bepaalde omzet stijging een houten fiets konden verdienen. Zo zie je dat bedrijven hun gehele bedrijfsuitstraling wijzigen om iedereen steeds bewuster te maken van de noodzaak om allemaal een steentje bij te dragen aan een schonere toekomst.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat we nog meer zijn tegengekomen, of wilt u zien wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van de nieuwste trends in bedrijfskleding, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak.