HeiQ Viroblock bij Denley bedrijfskleding

Wij zijn trots om te kunnen melden dat een van onze producenten een speciale stof heeft ontwikkeld dat de verspreiding van virussen waaronder Covid-19 tegen gaat.

Hieronder de complete ins and outs van deze stof en certificering.

 

HeiQ Viroblock is met succes getest tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt

HeiQ Viroblock NPJ03 is een van de eerste textieltechnologieën ter wereld waarvan bewezen is dat het effectief is tegen SARS-CoV-2 in het laboratorium. Tests uitgevoerd door de Zwitserse textielinnovator HeiQ met het Peter Doherty Institute for Infection and Immunity in Melbourne, Australië (Doherty Institute) toonden aan dat behandeld weefsel 99,99% reductie van het virus bereikte.

HeiQ Viroblock NPJ03 is een textielbehandeling voor industrieel gebruik, ontworpen om textiel antivirale en antibacteriële eigenschappen te geven. De combinatie van antimicrobiële zilvertechnologie en blaasjestechnologie vernietigt snel omhulde virussen, waaronder coronavirussen. HeiQ Viroblock NPJ03 behandelde stoffen zijn getest volgens ISO18184 met verschillende omhulde virussen. Het is eerder getest tegen coronavirus 229E, een andere virusstam in de Coronavirus-familie bij het testen van gezichtsmaskers.

De laatste tests met het SARS-CoV-2-virus zijn uitgevoerd door onderzoekers van het Doherty Institute, een joint venture tussen de Universiteit van Melbourne en het Royal Melbourne Hospital, een internationaal gerenommeerde instelling die onderzoeks-, onderwijs-, volksgezondheids- en referentielaboratoriumdiensten. Diagnostiek combineert diensten en klinische zorg in infectieziekten en immuniteit.

Het onderzoeksproject omvatte een desinfectietestprotocol dat de real-life interactie stimuleerde van kleine aerosoldruppeltjes die kleding besmetten. Een bekende concentratie van het SARS-CoV-2-virus werd gedurende 30 minuten in contact gebracht met het monsterweefsel, gevolgd door meting van resterende infectieuze SARS-CoV-2-virussen.

Het met HeiQ Viroblock NPJ03 behandelde weefselmonster had na 30 minuten geen infectieuze virussen meer. Het resultaat duidde op een SARS-CoV-2-virusreductie van 99,99% ten opzichte van de inoculumcontrole.

Carlo Centonze, Zwitserse mede oprichter en CEO van HeiQ Group, verklaarde: “De bevestiging van de antivirale activiteit van HeiQ Viroblock tegen SARS-CoV-2 is een belangrijke mijlpaal. Deze gegevens maken deel uit van onze voortdurende inspanningen om textiel een betere bescherming tegen virussen te geven en bij te dragen aan inspanningen om de wereldwijde pandemie te verminderen. ”

“HeiQ waardeert het werk van het Doherty Institute bij het uitvoeren van deze tests en de enorme inspanningen van hun onderzoekers om bij te dragen aan het wereldwijde begrip van de COVID-19-pandemie enorm”, zegt de Australische Dr. Murray Height, medeoprichter en Chief Science Officer van HeiQ Groep.

Dr. Julie McAuley, Senior Research Officer bij het Doherty Institute, verklaarde: “Een belangrijk onderdeel van de huidige onderzoek focus van het Instituut is het testen van verschillende manieren om een ​​antiviraal effect tegen het SARS-CoV-2-virus te bereiken.”

“Het testen van de werking van verschillende desinfecterende middelen en oppervlaktebehandelingen is een manier waarop ons onderzoek inzicht kan geven in het helpen stoppen van de pandemie”, voegde Dr. McAuley toe.

HeiQ Viroblock NPJ03 is een intelligente Zwitserse textieltechnologie die tijdens de laatste fase van het textielproductieproces aan de stof wordt toegevoegd.

GETEST OP SARS-COV-2 (COVID-19)

  • Volgens ISO 18184 sterk antiviraal en ISO 20743 antibacterieel effect tegen omhulde virussen en bacteriën
  • HeiQ Viroblock NPJ03 is effectief gebleken tegen SARS-CoV-2, het COVID-19-veroorzakende virus
  • Geschikt voor alle vezelsoorten, van medische nonwovens (bijv. Gezichtsmaskers) tot stoffen voor kleding en huishoudtextiel
  • Voor wasbare stoffen: gaat minstens 30 wasbeurten mee op 60 ° C (140 ° F)
  • Residuele virusinfectiviteit getest volgens een gemodificeerde ISO 20743-methode (Sendai), snel antiviraal effect aangetoond binnen 2-5 minuten
  • Hypoallergeen, biedt zelfreinigend en kiembestendig oppervlak
  • Antivirale en antibacteriële technologie waarvoor octrooi is aangevraagd
  • Voldoet aan EU BPR & EU REACH, hoofdbestanddeel geregistreerd bij US TSCA en US EPA
  • Toepasbaar op alle vezelsoorten

Denley bedrijfskleding en de juiste stoffen

Denley bedrijfskleding doet veelal rechtstreeks zaken met de producenten. Deze producenten hebben hun eigen leveranciers voor uiteenlopende grondstoffen. Echter is Denley bedrijfskleding instaat om verder te kijken dan deze leveranciers. Bent u op zoek naar een speciale Hoge resolutie stof, reflectie tape of gerecycled materialen? Dan zijn wij in staat om de stoffen extern in te kopen en te laten confectioneren conform uw wens bij een van de confectie-ateliers waar wij mee werken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie mbt de mogelijkheden die Denley bedrijfskleding te bieden heeft dan kunt u contact met ons op nemen via info@denley.nl of bellen met 0031-497 534647